MENÜ
A HÓNAP AJÁNLATA

Üdítő uborkás ital

13.10.2017 SZERKESZTŐSÉG
A cikk szerzője

Üdítő uborkás ital

 A nyár szinte csalogat, hogy órákat töltsünk el a medencénél. A napozás és napsugarak élvezete mellet biztosan jót tesz majd egy kis frissítő uborkás ital is. EZ a nagyaszerű uborkás drink minden nyári medencés bulit feldob. Mindemellett az elkészítése is végtelenül egyszerű.

Uborka a szemekre és italokba

Az uborka a medencénél több módon is felhasználható. Az uborkaszeletek a szemre helyezve üdítik és feszesítik a bőrt, az uborkalé pedig  remek arctisztító. És a víz mellett az uborkából frissítő italt is készíthetünk. Nem utolsó sorban pedig az uborka remek alapanyag zöldségsalátákhoz, tehát 3 az 1-ben.

Uborkaszirup

Az uborkaszirup remek alapja egy üde nyári italnak, és elkészítése is nagyon egyszerű.

Kell hozzá:

  • 2 kg salátauborka
  • 1 kg citrom
  • 1 kg cukor
  • 10 g citromsav

 

Elkészítés:

Először reszeld le az uborkákat, és a reszeléket szűrd át egy vászondarabon.  Az így leszűrt lébe szórd bele a cukrot, add hozzá a citromot és a citromsavat. A citromsavnak köszönhetően a szirup tovább eláll majd. A keveréket melegítsd, de ne forrald fel, majd öntsd tiszta üvegekbe.

Üdítő uborkás ital

  • Uborkaszirup
  • Ízesítetlen szénsavas ásványvíz
  • Uborkaszeletek
  • Jégkockák

Amint elkészültél az alapsziruppal, hozzáláthatsz az uborkás ital elkészítéséhez. Ízlésednek megfelelően önts a szirupból egy pohárba, töltsd fel a szénsavas ásványvízzel, majd adj hozzá pár kocka jeget és uborkaszeletet, és ezzel készen is van a nyári ital. Egészségünkre!

Link bemásolása

Javasolt cikkek

ÚJ Vuch hátizsákok: elegáns, játékos és stílusos ÚJ Vuch hátizsákok: elegáns, játékos és stílusos
VUCH Újdonság: Hátizsákok (nemcsak) anyukáknak VUCH Újdonság: Hátizsákok (nemcsak) anyukáknak
Új Crossbody vusik, amelyeknek nem tudsz ellenállni! Új Crossbody vusik, amelyeknek nem tudsz ellenállni!
Elengedhetetlen kiegészítő a tavaszra? Időtlen divatos Vuch hátizsákok Elengedhetetlen kiegészítő a tavaszra? Időtlen divatos Vuch hátizsákok