A Vuch csapat Kubában

A Vuch csapat Kubában

Mi a Vuchnál már régóta azon agyaltunk, hová mennénk el nyaralni. A mindenki által jól ismert céges bulik már klasszikusnak számítanak, tehát sohasem jutott eszembe, hogy repülőjegyet vegyek egy melegebb éghajlatú országba és lelépjek egyik napról a másikra. Főleg nem két pasival Kubába! A kaland már akkor elkezdődött, amikor új útlevelet és vízumot kellett kiváltanom az utolsó pillanatban! Szerencsére a hivatalok nem hagytak cserben és már előre örültünk a napsütötte strandnak és italoknak.

A kezdetleges szorongást a prágai repülőtéren felejtettük az első pohár pezsgő után. Vagy a harmadik után, már nem emlékszem. Mindenesetre a tízórás út egy kettő eltelt, minket pedig kellemes 27°C és napocska fogadott! Remek!

A leszállás után körülbelül este tíz óra felé megérkeztünk a városba, bedobtuk a bőröndöket a szobába és belevetettük magunkat a „nagyvárosi“ estébe. A kocsma vendégei készségesen megmutattak minden létező és nem létező helyi bárt. Az úriemberek nem győzték kivárni a szivart és a minőségi rumot. Nem nem!

Személy szerint hálás voltam a napsütéses napokért és a meleg tengerért! Az időjárás remek volt. Egyik szépség a másik után, kár a szóért. Te magad bizonyosodj meg róla!

Engedelmeddel feldobok egy fényképet magamról is. Hogy tudd kivel van dolgod. ? Mónikának hívnak, én intézem a megrendeléseiddel kapcsolatos dolgokat. Velem fogsz beszélni, ha felhívsz minket és elintézek minden problémát.

Néhány koronás kubai specialitásokat ízlelgettünk habzsolva. A szó szoros értelmében. Fogadd el ezt   a jó tanácsot – mindig előre egyeztesd az italod árát! Ne, hogy meglepődjél!

A többi napot csavargással és a főváros felfedezésével töltöttük. Havanna a legpiszkosabb város, amit valaha láttam. Bár a régi, viharverte házikóknak és tipikus autóknak meg van a maguk varázsa.

Hallottál már arról, hogyan töltik a helyiek szabad idejüket? A fiatalok iskolába járnak, míg az idősebb generáció az utcán üldögél minőségi szivarral a szájukban zenei aláfestéssel és tánccal megkoronázva. Ez maga a paradicsom!

Az egyik kirándulásunkra egy tipikus amerikai taxit fogtunk. Ezek a színes szépségek mindenütt száguldanak! Mármint az autók. Srácaink Máté és Bandi a piros mellett állnak. Már érted miért utazunk inspirációért?

Az útitársunk, Zilee Zephie pontosan olyan színes jellem, mint Havanna városa. Úgy éreztük magunkat, mint hal a vízben! Ami egy luxus kirándulás emlékét idézi fel bennem, ami tiszta lagúna helyett sárfürdővé vált.

A bárban töltött következő éjjelen lefagyott a mosoly az arcunkról. Nyugodtan iszogattuk a Piña Colada-t és a Mojito-t, amikor hirtelen erős szélvihar lepte meg a várost és lakóit! Szerencsére a hurrikán nem tartott sokáig, de igen erős volt.

Akkor tovább utaztunk a következő faluba, melyet Viñales-nek hívnak. Itt „felszálltunk“ a legfurcsább tömegközlekedési eszközre – mégpedig lovakra. De tényleg! Egy óra a nyeregben, de megérte! Jutalmunk a dohányültetvény és a frissen perzselt kávé volt.

A nehéz kirándulások után élveztük a homokos tengerpart és a wifi hiányának varázsát. Ugyanis az internet itt nem mindig működik.

Hihetetlenül gyorsan elszállt ez a pár nap! Feltöltődtünk energiával és új inspirációval a következő munkához. Elismerem, hogy nehéz volt visszatérni a hideg valóságba, viszont mindenütt jó, de a legjobb otthon! Előttünk áll az egész év, szóval élvezzük ki a legjobban!

 

Szerettel: a lebarnult Mónikátok!

Válassza ki az országát