MENÜ
TRENDEK

Személyre szabott edzés, avagy fedezd fel a jóga varázsát

13.10.2017 SZERKESZTŐSÉG
A cikk szerzője

Személyre szabott edzés, avagy fedezd fel a jóga varázsát

Aki egyszer behódolt a jóga varázsának, többé nem tud elszakadni tőle. A jóga alapja nem csupán a fizikai képességek fejlesztése, hanem a mentális és spirituális fejlődés is. Azonban túl lassúnak érzed a jógát és dinamikusabb edzésre vágysz? A jóga több edzésformát kínál, és csupán rajtad áll, melyiket választod. Hallottál már a power jógáról vagy a hot jógáról? Tárd fel velünk eme edzés csodáját, melynek gyökerei időszámításunk előtt 500-ba nyúlnak vissza.

 A rednszeres jógaedzés előnyei

 A jóga minden kétséget félretéve előnyös testednek. A test megnyúlik és hajlékonyabbá válik általa. A jóga szintén kedvelt stresszoldó funkciója miatt, valamint segít a koncentrációban, és remek módja az aktív relaxációnak is. Segít továbbá a hát-, nyak-, és fejfájás leküzdésében, álmatlanság esetén, valamint megerősíti az emberben a jókedvet és az életörömöt.

 Hatha jóga

 Lehet, hogy ezt a szóösszetételt először hallod, ez a jógafajta azonban biztosan nem lesz idegen számodra. Ez ugyanis a legelterjettebb jógafajta, mellyel találkozhatsz. Ez az edzés minden korcsoportnak megfelel, és a kezdők számára is alkalmaz, mivel lassú, relaxációs és nyugodt.

 Hot jóga

 Az utóbbi években nagyon elterjedt az ún. Hot jóga, amely hatásának köszönhetően egyre közkedveltebb. És ha hiszed ha nem, már a neve is sejteti, hogy megizzadsz közben. A hot jóga meleg hőmérsékletű szobában zajlik, de ne is gondolj 25 fokos hőmérsékletekre, a hot jóga esetén kb 40 fokos helységről van szó. Ez az edzés leggyakrabban az úgynevezett bikram jógára fókuszál, amelyet 42 foknál gyakorolnak, illetve 40 százalékos levegő nedvességtartalomnál.

 Power jóga

 Arról, hogy akár a jóga is lehet nagyon dinamikus edzésmód, a Power jóga biztosít. A power jóga általában gyors és a megszokott nyújtás mellett a kalórákat is égeti. A többi edzésformával ellentétben a gyakorlatok előre adottak, és minden edzés alkalmával más gyakorlatsor tornázható.

Link bemásolása

Javasolt cikkek

Ismerkedj meg más országok húsvéti receptjeivel és próbálj ki 2 egyszerű receptet Ismerkedj meg más országok húsvéti receptjeivel és próbálj ki 2 egyszerű receptet
Indítsd a tavaszt minimalista ruhatárral. Hány darab elég? Indítsd a tavaszt minimalista ruhatárral. Hány darab elég?
A szeretet sokféle lehet. Ünnepeld Valentin napon te is A szeretet sokféle lehet. Ünnepeld Valentin napon te is
A legérdekesebb karácsonyi szokások a világ minden tájáról A legérdekesebb karácsonyi szokások a világ minden tájáról