MENÜ
INSPIRÁCIÓ

A világ leghíresebb kézitáskája

13.10.2017 SZERKESZTŐSÉG
A cikk szerzője

A világ leghíresebb kézitáskája

Az a mondás járja, hogy táskából és cipőből sosem elég, ami kétségkívül rejt magában némi igazságot. Minden nő kiegészítői közt akad egy szép kézitáska, ez a kellék pedig előnyösebben díszítheti tulajdonosát, mint bármelyik ékszer. Te is a táskák szerelmese vagy, és felgyorsul a szívverésed, amint megpillantasz egy új darabot? Minden ruhaösszeállítást hozzá passzoló kézitáskával hordasz? Graulálunk, a táskák világa határozottan nem idegen számodra.    

A kézitáskák történetének nyomában

Már a fáraók idejében is léteztek a jelenkori kézitáskákhoz hasonló formájú és rendeltetésű táskák. Megjelenésükben a mai kisméretű kézipoggyászhoz hasonlítottak fülekkel ellátva, és csakúgy mint most, akkoriban is kemény anyagból, vagy bőrből készültek. A kézitáskát mint kifejezést azonban csak a tizenkilencedik század második felétől használják. A 19. században a poggyászok és kézitáskák igazi forradalmon mentek keresztül. Ebben az időszakban terjedt el a kézitáska olyan alakban, ahogy ma is ismerjük és szeretjük.

Ismerkedés a Birkin táskával

Birkin. Egy szó, amely a kézitáskák világában legendává vált. Kevesen vannak a kézitáskák rajongói között, akik ne tudnák egy szempillantás alatt felidézni ezt az exkluzív táskát, amely 1984-ben látta meg a napvilágot. És hogy mi vagy ki áll a táska születésének hátterében? Jane Birkin színésznő és énekesnő, akinek szerencséje a szerencsétlenségben, hogy táskája egy repülőúton a Hermés divatház vezérigazgatója társaságában esett le és szóródott szét a tartalma. Elpanaszolta neki, hogy szinte lehetetlen ideális kézitáskát találni. Így jött tehát létre az a fekete bőr kézitáska, amely mára világhírnévre tett szert. Ki ne vágyna egy saját Birkinre? Az ára viszont sajnos meglehetősen borsos: 1,8 millió és 30 millió forint között mozog.

Megéri?

Nyilván megfordult a fejedben, miért ilyen drága egy Birkin? Kézzel varrott, a legminőségibb bőrből készül, csupán rajtad múlik, hogy a borjú-, krokodil-, gyík-, vagy például a struccbőrnek szavazol nagyobb bizalmat. Minden darab, függetlenül attól, milyen bőrből készült, vagy milyen színű, rendelkezik egy lakattal és a hozzá tartozó kulccsal, amely elrejthető egy harang alakú bőr tokban. Vajon csak belépsz egy boltba és egyszerűen megvásárolhatod? Ugyan, sokáig nagyon hosszú időre várólistára kerülhetett az ember, mielőtt kézhez kapta ezt a kincset, az eddigi leghosszabb várakozás hihetetlen 6 évbe telt. A Birkin táskát a Szex és New York sorozat tette még népszerűbbé, valamint Victoria Backham, aki hűségesen ragaszkodik a márkához.

   

Kézitáskára vágysz? Szerezz be egy Vuch táskát!

Nem fogjuk cáfolni a Birkin erényeit. A te gardróbodban azonban a Vuch kézitáskák is egész biztosan legendává nőhetik ki magukat a  modern, mégis időtlen dizájnjuknak köszönhetően. Mért ne szerezhetnél örömet magadnak egy csinos táskával a BuddyArt, vagy  Sense kollekciókból? Ne feledd, egy jó kézitáskával sosem veszítesz semmit.

Link bemásolása

Javasolt cikkek

Milyen kiegészítőkkel díszítheted őszi outfited? Milyen kiegészítőkkel díszítheted őszi outfited?
A 2020-AS NYÁR TRENDJEI, főszerepben - a Vuch újdonságai A 2020-AS NYÁR TRENDJEI, főszerepben - a Vuch újdonságai
Új VUCH napszemüveg modellek Új VUCH napszemüveg modellek
A tavaszi újdonságainkkal te is kivirágzol! A tavaszi újdonságainkkal te is kivirágzol!