MENÜ
TRENDEK

A futás az új őrület

31.10.2017 SZERKESZTŐSÉG
A cikk szerzője

A futás az új őrület

Aki manapság nem fut, az nem is magyar…Vagy ez másként lenne? Mindenesetre biztosan egyetértesz velünk abban, hogy a futás nagy népszerűségnek örvendett tavaly, idén is, és biztosan teret hódít majd jövőre is. A futás egyszerűen egy egész világot megmozgató elfoglaltság lett, és ennek rengeteg oka lehet. Nem is kérdéses például, hogy a futás használ az egészségnek és tökéletesre formálja az alakot is. Mindemellett hihetetlen relaxációs hatással bír.  Az ősz remek időszak arra, hogy futó szerkót öltsünk magunkra, a fejünkre húzzunk egy sapkát, és fussunk, amerre csak a lábunk visz. Ennyi indok nem volt elég, és újabb okot keresel a futásra? Akkor olvass tovább!

Futással az egészségért

A futás a közkedvelt aerob sportok közé tartozik. Egyik hatalmas előnye, hogy szinte semmibe nem kerül. Természetesen az alap felszerelésen kívül, ami ugye a minőségi futócipő és öltözet. Ez a kezdeti ráfordítás azonban hamarabb megtérül, mint gondolnád, minden egyes leadott kilóval és az ebből származó felemelő érzéssel.  A futás továbbá edzi a szívet, javítja a tüdő és a vérkeringés működését. Ami pedig mindenkit meggyőz majd, az a tény, hogy a futás az egyik leghatékonyabb módszer a zsírégetésre.

Őszi szomorkás hangulat? Hessegesd el!

A futás szerelmesei és a szakértők megfigyelései is bebizonyosították, hogy a futás a stresszoldás legjobb módja. Az emberek, akik rendszeresen futnak, jobban érzik magukat, több energiával rendelkeznek és mérehetetlen önbizalomra tesznek szert. A kutatásokból egyértelműen kiderült, hogy a nők 60%-a vonzzóbbnak érzi magát a futásnak köszönhetően.

Futni sosem késő…vagy sosem túl korai

A futást igazán bármikor elkezdheted, és ezt a maratoni táv legfiatalabb és  legidősebb résztvevői is alátámasztják. A legkorosabb maratoni futó Fauja Singh, aki Indiából származik, s bár ez hihetetlen, a maratonon 100 éves korában vett részt.   A valaha volt legfiatalabb versenyző 5 éves volt.

A sport, amely mindenkit közelebb hoz

A futásról egyértelműen kijelenthetjük, hogy egy olyan sport, amely közelebb hozza az embereket. A futók általában nagyon nyitott személyiségű emberek, akiket a közös szenvedély köt össze olyannyira, hogy már a legelső találkozásnál is a legjobb barátokká válnak. .

Link bemásolása

Javasolt cikkek

Ismerkedj meg más országok húsvéti receptjeivel és próbálj ki 2 egyszerű receptet Ismerkedj meg más országok húsvéti receptjeivel és próbálj ki 2 egyszerű receptet
Indítsd a tavaszt minimalista ruhatárral. Hány darab elég? Indítsd a tavaszt minimalista ruhatárral. Hány darab elég?
A szeretet sokféle lehet. Ünnepeld Valentin napon te is A szeretet sokféle lehet. Ünnepeld Valentin napon te is
A legérdekesebb karácsonyi szokások a világ minden tájáról A legérdekesebb karácsonyi szokások a világ minden tájáról