TRENDEK

A futás az új őrület

31.10.2017 SZERKESZTŐSÉG
A cikk szerzője

A futás az új őrület

Aki manapság nem fut, az nem is magyar…Vagy ez másként lenne? Mindenesetre biztosan egyetértesz velünk abban, hogy a futás nagy népszerűségnek örvendett tavaly, idén is, és biztosan teret hódít majd jövőre is. A futás egyszerűen egy egész világot megmozgató elfoglaltság lett, és ennek rengeteg oka lehet. Nem is kérdéses például, hogy a futás használ az egészségnek és tökéletesre formálja az alakot is. Mindemellett hihetetlen relaxációs hatással bír.  Az ősz remek időszak arra, hogy futó szerkót öltsünk magunkra, a fejünkre húzzunk egy sapkát, és fussunk, amerre csak a lábunk visz. Ennyi indok nem volt elég, és újabb okot keresel a futásra? Akkor olvass tovább!

Futással az egészségért

A futás a közkedvelt aerob sportok közé tartozik. Egyik hatalmas előnye, hogy szinte semmibe nem kerül. Természetesen az alap felszerelésen kívül, ami ugye a minőségi futócipő és öltözet. Ez a kezdeti ráfordítás azonban hamarabb megtérül, mint gondolnád, minden egyes leadott kilóval és az ebből származó felemelő érzéssel.  A futás továbbá edzi a szívet, javítja a tüdő és a vérkeringés működését. Ami pedig mindenkit meggyőz majd, az a tény, hogy a futás az egyik leghatékonyabb módszer a zsírégetésre.

Őszi szomorkás hangulat? Hessegesd el!

A futás szerelmesei és a szakértők megfigyelései is bebizonyosították, hogy a futás a stresszoldás legjobb módja. Az emberek, akik rendszeresen futnak, jobban érzik magukat, több energiával rendelkeznek és mérehetetlen önbizalomra tesznek szert. A kutatásokból egyértelműen kiderült, hogy a nők 60%-a vonzzóbbnak érzi magát a futásnak köszönhetően.

Futni sosem késő…vagy sosem túl korai

A futást igazán bármikor elkezdheted, és ezt a maratoni táv legfiatalabb és  legidősebb résztvevői is alátámasztják. A legkorosabb maratoni futó Fauja Singh, aki Indiából származik, s bár ez hihetetlen, a maratonon 100 éves korában vett részt.   A valaha volt legfiatalabb versenyző 5 éves volt.

A sport, amely mindenkit közelebb hoz

A futásról egyértelműen kijelenthetjük, hogy egy olyan sport, amely közelebb hozza az embereket. A futók általában nagyon nyitott személyiségű emberek, akiket a közös szenvedély köt össze olyannyira, hogy már a legelső találkozásnál is a legjobb barátokká válnak. .

Link bemásolása

Javasolt cikkek

Női alsóneműk (nemcsak) alvásra! Női alsóneműk (nemcsak) alvásra!
Figyelem, figyelem! Következnek az új napszemüvegek! Figyelem, figyelem! Következnek az új napszemüvegek!
Ajándékötletek szíved hölgyének Ajándékötletek szíved hölgyének
Miként törődjön bőrével? 4 tanács + 1 tipp Miként törődjön bőrével? 4 tanács + 1 tipp


x