MENÜ
TRENDEK

Öt tipp, hogyan díszítsük fel otthonunk saját egyedi termékeivel

13.10.2017 SZERKESZTŐSÉG
A cikk szerzője

Öt tipp, hogyan díszítsük fel otthonunk saját egyedi termékeivel

Azon gondolkozi, hogyan tehetné otthonossá háztartását, ám nem akarja pénzét túlzottan drága design holmikra elszórni? Vegye igénybe kreativitását, s készítsen segítségével saját elképzelései alapján dekorációkat pár forintért. Több ötlettel is szolgálunk Önnek.

  1. Papír dekorációk: quilling, szívek, rózsák

A papír rengeteg ötletet rejt magában. Például kipróbálhatja a quilling technikát. Speciális munka módszerről van szó, mikor a papír szalagokat a kívánt alakzatra csavarja, így alkotva különböző képeket vagy tárgyakat. Kizárólag quilling papírszalagokra, szalagcsavaróra azok feltekeréséhez, ragasztóra, ollóra és sablonokra van szüksége hozzá - ez pedig mind beszerezhető bármely papírboltban.Kemény papírból vagy kartonból pedig felakasztható szívek készíthetők, melyek felélénkíthetik konyháját. S ha otthonában régi kottákat is talál, készítse el belőlük ezeket a virágokat, melyekkel bármely zenekedvelő ismerősét megörvendeztetheti.

  1.     Saját képek

Élénkítse fel otthonát saját képeivel. Hogy Ön nem épp egy Picasso? A művészi érzék hiánya nem szabhat gátat Önnek. Kinyomtathat például motivációs idézeteket, melyekre nem rég bukkant a neten. Vagy keretezze be azokat az origamikat, melyeket gyermekeivel készített. Biztos lehet benne, hogy ezzel minden látogatóját lenyűgözi majd. Mi több, igazán eredeti lesz, hiszen másnak ugyanilyen képei nem lesznek.

  1.      Koszorúk

Aki úgy gondolja, hogy a koszorúk kizárólag a Karácsony és Húsvét díszei, tévedésben él, hiszen azok a háztartás hagyományos díszei. Saját koszorút gyakorlatilag bármiből készíthet. Nem kell hozzá más, csak hogy egy papírboltban vagy virágboltban megvegye az alapot, melyet aztán saját ízlése alapján díszíthet szárított virágokkal vagy fa kiegészítőkkel. A koszorú szépen mutat majd az ajtón vagy akár a falon.

  1.     Üvegből készült dekorációk

Ha otthonában több üres befőttesüvegre lel, készítsen belőlük tárolókat. Elég lezárni őket (fedőket talál a háztartási boltokban vagy az interneten, különböző mintával), s végre egyedi tárolóhelye lesz varrókészletének, ékszereinek vagy fűszereinek. Hasonlóképp használhatja fel régi üvegedényeit is, melyeket már nem használ. Díszítse ki azokat, s rendhagyó gyertyatartót kap.

  1.      Lobogó-lánc

Azon gondolkozik, mit kezdhetne régi ruhadarabjaival, törölközőivel, konyhai kesztyűivel, vagy törlőrongyaival? Varrjon belőlük lobogó-láncot, mellyel feldíszítheti konyháját, vagy nyáron udvarát. Ezek a kis lobogók ideális módjai otthona vidámmá tételéhez.

 

Link bemásolása

Javasolt cikkek

Ismerkedj meg más országok húsvéti receptjeivel és próbálj ki 2 egyszerű receptet Ismerkedj meg más országok húsvéti receptjeivel és próbálj ki 2 egyszerű receptet
Indítsd a tavaszt minimalista ruhatárral. Hány darab elég? Indítsd a tavaszt minimalista ruhatárral. Hány darab elég?
A szeretet sokféle lehet. Ünnepeld Valentin napon te is A szeretet sokféle lehet. Ünnepeld Valentin napon te is
A legérdekesebb karácsonyi szokások a világ minden tájáról A legérdekesebb karácsonyi szokások a világ minden tájáról