INSPIRÁCIÓ

A VUCH tanácsa: Hogyan válassz kézipoggyászt a repülőgépre

20.05.2024 SZERKESZTŐSÉG
A cikk szerzője

Kétszer mérj, egyszer vágj – ennél a témánál ez sem kivétel. Senki sem szeretne komoly bírságot fizetni a kézipoggyász méretkorlátainak túllépéséért. De mik is ezek a korlátok?

Kézipoggyásszal utazik szinte mindenki. Legyen szó akár csak egy crossbody táskáról vagy hátizsákról, mindig érdemes gondolni a megengedett méretekre. Minden légitársaságnak megvannak a saját korlátai, amelyeket az utasoknak nem szabad túllépni, különben bírságot kapnak.

Nagy utazási hátizsákok

Még néhány cm is számít

Nem akarsz bőröndöt cipelni, ezért úgy döntesz, hogy csak egy nagy hátizsákkal utazol? Itt találod a leggyakrabban keresett társaságok méreteit:

  • Ryanair – 40 × 25 × 20 cm
  • ČSA / Smart Wings – 55 × 45 × 25 cm
  • Lufthansa – 55 × 40 × 23 cm + személyes táska
  • Air France / KLM – 55 × 35 × 25 cm + személyes táska

A Smart Wings légitársasággal utazhat a legnagyobb hátizsákunk, az Elion is, amely bőségesen megfelel a méreteknek. A Lufthansa és az Air France helyet kínál a Siriusnak. A Ryanair esetében már kisebb helyet kell figyelembe venni, így itt például a Noel lehet a társad.

Néhány társaság lehetőséget kínál nemcsak kézipoggyász, hanem ún. személyes táska szállítására is. Itt a méret körülbelül 35 × 20 × 20 cm. Tehát ideális választás lehet például a Fossy Mini kézitáska. 

Hátizsákkal (nemcsak) a hátadon

Nincs annál jobb, mint mindent kézben tartani. És szó szerint. Az olyan hátizsák, mint a Livine, a hátán egy speciális gumival rendelkezik, amelyet csak felhúzol a bőrönd fogantyújára, és mehetsz. És ez nem az egyetlen. Itt megtekintheted az összes hátizsákot, amelyek rendelkeznek ezzel a praktikus megoldással.

Bármilyen döntést hozol is, mindig gondolj arra, hogy néha a kevesebb több. A hátizsákok nem felfújhatók, ezért érdemes ezeket a megengedett méreteket is figyelembe venni. Jó utat kívánunk!

Hivatkozás másolása

Javasolt cikkek

Fotózás az újdonságokról Prága kozpontjában a Vuchlady 2023-mal Fotózás az újdonságokról Prága kozpontjában a Vuchlady 2023-mal
A hátizsáktól a dokumentumtartókig: A férfiakra való gondolkodás a Vuchnál A hátizsáktól a dokumentumtartókig: A férfiakra való gondolkodás a Vuchnál
Vuch a bálra Vuch a bálra


Válassza ki az országát