INSPIRÁCIÓ

Melyek a jó minőségű bőr pénztárca ismérvei?

12.05.2023 SZERKESZTŐSÉG
A cikk szerzője

Elhatároztad, hogy egy valódi bőr pénztárcába fekteted a pénzedet, amely hosszú évekig kitart és hű társad lesz minden fizetésnél? Díjazzuk az ötleted! De tudod, hogyan kell helyesen gondját viselni a bőr pénztárcának és hogyan járj el, ha esetleg bepiszkolódik? Készítettünk számodra pár gyors és egyszerű tippet, amelyeket te is és bőr pénztárcád is nagyra fogtok értékelni.

Melyek a jó minőségű bőr pénztárca ismérvei?

Még csak a válogatás szakaszánál tartasz, vagy nem vagy biztos benne, hogyan ismerd fel, hogy bőr pénztárcád van, nem pedig műbőr? Először is, ha bőrt vásárolsz, a gyártó ezzel mindig szívesen eldicsekszik. Így nem is kell nagyon kutatnod, magától elárulja. De szemre és tapintásra is meg tudod őket különböztetni. A valódi bőr kellemes, az ujjaid csak úgy siklanak rajta és élvezik a sima felületet. A műbőr is sima, de nem annyira kellemes tapintású. A különbség szemmel jobban felismerhető, ugyanis a valódi bőrön pórusok és ráncok láthatók. A jól elkészített műbőrön is megtalálod őket, de itt, a valódi bőrrel ellentétben, a ráncok szabályosak, míg a valódi bőrön véletlenszerűen helyezkednek el. A legszórakoztatóbb teszt a víz- és tűzpróba. A tűzpróbára nem akarunk rávezetni téged, de röviden, jól érezhető a különbség. A vízpróba kevésbé destruktív. Csak csepegtess az anyagra vizet. A valódi bőr egy kis vizet felszív, míg a műbőrről az összes víz lefolyik, akárcsak a műanyagról.

Milyen gyakran kell a bőr pénztárcáról gondoskodni, ez az, ami fontos

Teljesen tisztában vagyunk azzal, hogy a valódi bőr vásárlása nagyobb költségekkel jár, de ha jól fogsz gondoskodni bőr pénztárcádról, több éven át hűségesen fog szolgálni. Hogyan kell tehát a bőr pénztárcának gondját viselni? Rendszeresen tisztítsd meg, nem csak akkor, ha piszkos. A bőrre több készítmény is kapható, amelyet felviszel egy pamut rongydarabra és ezzel rendszeresen tisztogathatod bőr szépségedet, ezáltal megakadályozod a pórusok eltömődését, amelyek ellenkező esetben berakódnának és sokkal nehezebb lenne a pénztárca tisztítása. Krémezed az arcodat? Krémezd a pénztárcádat is. Bőr, mint bőr. Ezért ne félj bekenni bőr pénztárcádat jó minőségű arckrémmel, ami rugalmasságot biztosít számára, ennek köszönhetően pénztárcád nem fog berepedezni és egyszerűen kifényesítheted például a kulcs által okozott karcolásoktól is. És egy utolsó tanács: az impregnálás nem butaság. Ne félj tehát bőr pénztárcád felületét impregnálni, ezáltal megóvod a külső hatásoktól, amelyek szintén károsíthatják a bőrt.

Nem tudod, mivel tisztítsd bőr pénztárcádat?

A krémezés és impregnálás ellenére is történhet baleset, és bepiszkolod szépségedet. Nem tudod, hogyan tisztítsd ki gyönyörű bőr pénztárcádat? Ez egyszerűbb, mint gondolnád. A kisebb szennyeződésekre elég a langyos víz és egy pamutrongy. Nagyobb baleset történt és pénztárcádat olaj- vagy festékfolt érte? Ilyenkor ne vesztegesd az időt és minél előbb kezd meg a mentést, ezáltal növeled a pénztárcád túlélési esélyeit. Lanolint vagy méhviaszt tartalmazó készítményeket használj. De minden tisztítás után add meg pénztárcádnak a kellő szeretetet, és térj vissza a gondoskodás ponthoz. Hidd el, hogy meghálálja neked a törődést és cserébe hűségesen fog szolgálni neked.

 

Hivatkozás másolása

Javasolt cikkek

A VUCH tanácsa: Hogyan válassz kézipoggyászt a repülőgépre A VUCH tanácsa: Hogyan válassz kézipoggyászt a repülőgépre
Fotózás az újdonságokról Prága kozpontjában a Vuchlady 2023-mal Fotózás az újdonságokról Prága kozpontjában a Vuchlady 2023-mal
A hátizsáktól a dokumentumtartókig: A férfiakra való gondolkodás a Vuchnál A hátizsáktól a dokumentumtartókig: A férfiakra való gondolkodás a Vuchnál
Vuch a bálra Vuch a bálra


Válassza ki az országát