INSPIRÁCIÓ

Hogyan viseljük helyesen az órát?

07.01.2020 KRYSTÝNA HROMÁDKOVÁ
A cikk szerzője

Az óra nem csupán az idő praktikus mutatója, amelynek köszönhetően nem kell folyamatosan kivenni a mobiltelefonod a táskából. Az óra divatos kiegészítő, amely kiemeli stílusodat. De tudod, hogyan kell az órát megfelelően viselni?

Melyik kézen kell hordani az órát?

Ha jobb vagy bal kézen látsz órát, a legtöbb ember az órát bal csuklójára rögzíti. Ez nem csak társadalmi szokás, ennek a hagyománynak gyakorlati oka van. A népesség kb. 90% -a jobbkezes, és egyszerűen a jobb kezükkel teszik fel az órát a kezükre. Ezért készül az óra koronával, amelyet az idő beállításához használunk, általában a jobb oldalon. Ez megkönnyíti a jobbkezesek számára az idő megváltoztatását, még akkor is, ha a kezükön van.

Nem hiszed el? Ha jobbkezes vagy, próbáld a jobb kézen hordania az órát

A korona nem mindig a hármasnál volt

Még a múlt században gyakran készültek a kilencedik számú koronával ellátott órák. A háború alatt azonban a katonák kedvelték az órát a bal kezükön, és a hármas számnál szereplő korona praktikusabb lett.  

Az óra bal kezén való viselése nem olyan szabály, amelyet nem tudsz megtörni. Ha neked kényelmesebb a jobb kézen viselni, egyszerűen vedd le az óráját, amikor beállítod az időt, majd tedd vissza jobb csuklódra.

Az óra szíja ne nyomjon és ne is csússzon le

Még az óraszíj hossza is sokat tesz. Válassz egyet, amelyet probléma nélkül felteszed a csuklódra. A kéznek kényelmesen kell lennie, és a a szíjnak nem szabad szorosnak lennie. Attól függően, hogy milyen szoros a szíj, befolyásolod az órától a csuklódig mért távolságot is. A legfontosabb a kényelem, de próbáld betartani a szabályt, miszerint a nők óráinak a lehető legtávolabb kell lenniük a csuklótól és ellenkezőleg a férfiaknak viszont minél közelebb. 

A kiválasztott órának meg kell felelnie az öltözettel

Találtál egy órát, amely tökéletesen megfelel neked? Ne felejtsd el, hogy az óra stílusának meg kell egyeznie a többi ruhadaraboddal, különös tekintettel arra, hogy milyen eseményre készülsz. A vidám színes pöttyös órák javíthatják a hangulatod, ám ezek nem a megfelelőek olyan eseményekhez, mint a bál vagy a céges buli vagy gála

Mit szólnál a számlappal lefelé néző órákhoz?

Néhány embernek tetszik, amikor az óra számlapja a teste felé néz. Talán sokkal kényelmesebb, esetleg szeretnének eltérni a többiektől, esetleg meg akarják óvni az órát az ütközéstől. De ezzel nincs semmi baj.

Hivatkozás másolása

Javasolt cikkek

Melyek a jó minőségű bőr pénztárca ismérvei? Melyek a jó minőségű bőr pénztárca ismérvei?
Vuch travel: Milyen az ideális útitárs a repülőre? Vuch travel: Milyen az ideális útitárs a repülőre?
Hogyan válassz utazótáskát: Kirándulj egyet és vidd a Vusidat a jó levegőre! Hogyan válassz utazótáskát: Kirándulj egyet és vidd a Vusidat a jó levegőre!
Back to szemeszter vagy mi az, ami nélkül nem kezdheted el tanulmányaidat! Back to szemeszter vagy mi az, ami nélkül nem kezdheted el tanulmányaidat!


Válassza ki az országát