INSPIRÁCIÓ

Indítsd a tavaszt minimalista ruhatárral. Hány darab elég?

09.03.2020 SZERKESZTŐSÉG
A cikk szerzője

Hallottál már a minimalista gardróbról? Ha még nem, akkor tudnod kell, hogy a minimalizmus manapság nagyon népszerű témának számít. Támogatói szerint nincs más dolgod, mint reggel kinyitni a ruhásszekrényt és a néhány egyszerűen kombinálható és minőségi darabból olyan outfit-et készíteni, amely mindig jól néz ki. Azon gondolkodsz, mily módon készíts el ruhatáradat a tavaszi időjárásra? Jöjj, nézzük meg együtt, hogyan kell ezt csinálni.

Hány darab elég?

A sokak által kedvelt francia író, Jennifer L. Scott, szerint ahhoz, hogy bármilyen alkalom során jól nézz ki, elég beszerezni 10 darab elegáns és könnyen kombinálható ruhadarabot. Kevésnek tűnik? Az elején te magad is meghatározhatod a mennyiséget, amely neked is megfelel. A minimalista ruhatár támogatóinak egy része 35 darabra voksol.

Még mindig kevés? Próbáld ki a kapszula gardróbot

A kapszula gardróbról, azaz a kompakt ruhatárról, gyakran tesznek említést a külföldi weboldalakon és YouTube videókban is. Ez a gardrób azon alapszik, hogy kiválasztasz 33 darab ruhadarabot egy évszakra. Ebbe a csoportba nem tartozik bele az alsónemű vagy az ún. kivételek, mint a sportos ruhadarabok és estélyi ruhák.

Mi alapján határozzuk meg, mely ruhadarabokat hagyjuk meg, s melyeket dobjuk ki?

Beengedni a változás szeleit a gardróbba nem is olyan nehéz, mint aminek első pillantásra tűnhet. Elég minden egyes ruhadarabot kézbe venni, és megválaszolni három kérdést. Még mindig tetszik és illik is nekem? Hordtam-e a múlt évben? Megvásárolnám még egyszer? Ha háromszor igen a válasz, akkor maradhat. Amennyiben nem, hát itt az idő megszabadulni tőle.

TIPP: Mit tegyünk a cuccokkal, amelyekre már nincs szükséged?

Nem muszáj kidobni minden ruhát, ami már nem tetszik. Eladhatod vagy elajándékozhatod barátnőidnek. Vagy elhelyezheted a ruhagyűjtő konténerekbe, melyeknek köszönhetően a régi cuccok új életet kapnak.

Színskála

A minimalista ruhatár létrehozása során rendkívül fontos kiválasztani a színskálát, amelyben jól érzed magad. Először érdemes meghatározni az alapszíneket, amelyeket leggyakrabban hordasz. A ruhatárból nem hiányozhatnak a neutrális színek sem. Tehát azok, melyek könnyen kombinálhatók a többi színnel (fekete, fehér, szürke és farmer). Ezekhez a színekhez válassz olyan színeket, melyek feldobják a ruházatot és a lehető legegyszerűbb módon kombinálhatóak a meghatározott alapszínekkel.

Gondolj arra, hogy a minőség több, mint a mennyiség

A sztájlisztek megegyeznek abban, hogy egy minőségi szvetter többet ér öt kibolyhosodott szvetternél. A vásárlás során gondolj arra, hogy a minőség megéri az árát és a minőség több, mint a mennyiség.

TIPP: Táska a gardrób alapja

Minőségi cipők és táskák minden ruhatár alapját képezik. Sok vezető divatszakértő igazat ad ennek az állításnak. Ha sok régebbi, használt táskád van otthon, lehet itt van az ideje lecserélni őket kettő jobb minőségű és könnyen kombinálható darabra. Nem ronthatsz el semmit nagy fekete táskával vagy kisebb méretű, barna színű crossbody táskával. Csekkold a Graceful Gabi vagy a Cornie fantázianevű táskát.

Mit gondolsz a minimalista gardróbról? Te is a követője leszel a kiürített szekrényeknek és kevesebb, de minőségibb ruhadarabok gondolatának?

Hivatkozás másolása

Javasolt cikkek

A VUCH tanácsa: Hogyan válassz kézipoggyászt a repülőgépre A VUCH tanácsa: Hogyan válassz kézipoggyászt a repülőgépre
Fotózás az újdonságokról Prága kozpontjában a Vuchlady 2023-mal Fotózás az újdonságokról Prága kozpontjában a Vuchlady 2023-mal
A hátizsáktól a dokumentumtartókig: A férfiakra való gondolkodás a Vuchnál A hátizsáktól a dokumentumtartókig: A férfiakra való gondolkodás a Vuchnál
Vuch a bálra Vuch a bálra


Válassza ki az országát