INSPIRÁCIÓ

Miként törődjön bőrével? 4 tanács + 1 tipp

28.02.2018 SZERKESZTŐSÉG
A cikk szerzője

Miként törődjön bőrével? 4 tanács + 1 tipp

A te bőröd is nehéz dolgokat él át télen. Lehet, hogy te magad is érzed, nem olyan lágy és táplált, mint a nyári időszakban. A bőr télen érzékenyebb és lényegesen sérülékenyebb.  Nagy mértékben befolyásolja a szél, az alacsony hőmérséklet, melyek dehidratációhoz és sérülékenységhez vezetnek. Ezért éppen a téli időszakban kiemelt figyelmet érdemel bőrünk.

Miként törödjünk vele tehát a leghatékonyabban?

Nem mindegy, milyen krémet választ

Lehet, hogy már találkoztál olyan nappali kérmekkel, melyeket kifejezetten téli időszakra ajánlanak. Ezek tulajdonképpen több zsiradékot tartalmaznak, ezrét ideálisak a téli időszakra, de nem fogsz mellé egy klasszikus hidratáló krémmel sem. Télen se feledkezz meg a napsugarak elleni védelemről, ezért válassz olyan krémet, amely megvédi bőröd a káros UV sugárzástól.

Peeling: Igen vagy nem?

Nem igaz, hogy télen nincs szükség bőrpeelingre. Sőt éppen ellenkezőleg, a peeling eltávolítja az elhalt hámsejteket és felgyorsítja a téli regenerációt, valamint megelőzi a fáradt bőr látványát is. Milyen sűrűn kényeztessük bőrünket peelinggel? A legideálisabb kéthetente egyszer.

Segítség, arcmaszk a neved

Egyszer hetente hidratáló arcmeszkkal kellene kényeztetned arcbőrödet. Nem szükséges mindjárt a drogériába rohanni, van egy hasznos tippünk, egy maszk, melyet az otthon kényelmében is elkészíthetsz:

Tipp: Ennivaló hidratáló maszk

Keverj össze egy evőkanál mézet, két evőkanál friss túrót és egy tojás sárgáját. A keveréket vidd fel egy sminkecsettel az arcodra, és hagyd hatni 20 percig, majd a mszkot öblítsd le langyos vízzel. A méz, melyet a maszk tartalmaz, bőrfiatalító hatással bír, valamint megnyugtatja és táplálja a száraz arcbőrt.

Kipirosodás elleni megoldás

A tél gyakran összefonódik a bőr kipirosodásával. Ez az erek összehúzódásával van összefüggésben a hideg napok alkalmával. Abban a pillanatban, mikor ismét meleg helységbe tévedsz, az erek újra kitágulnak. A bőr kipirosodása ellen speciális krémeket ajánlanak, azonban a bőrpírt egyszerűen el is rejtheted: elég alapozód alá egy kis zöld árnyalatú korrektort felvinni, mely a kivörösödést hivatott semlegesíteni az arctónusban.

Link bemásolása

Javasolt cikkek

A tökéletes táskák választéka nyárra A tökéletes táskák választéka nyárra
Az új VUCH ruhák, amelyek elegáns és sportos stílushoz is illenek Az új VUCH ruhák, amelyek elegáns és sportos stílushoz is illenek
VUCH babzsákok VUCH babzsákok
Újdonságok a VUCH-nál a praktikus és stílusos hátizsákok Újdonságok a VUCH-nál a praktikus és stílusos hátizsákok