INSPIRÁCIÓ

Miként törődjön bőrével? 4 tanács + 1 tipp

28.02.2018 SZERKESZTŐSÉG
A cikk szerzője

Miként törődjön bőrével? 4 tanács + 1 tipp

A te bőröd is nehéz dolgokat él át télen. Lehet, hogy te magad is érzed, nem olyan lágy és táplált, mint a nyári időszakban. A bőr télen érzékenyebb és lényegesen sérülékenyebb.  Nagy mértékben befolyásolja a szél, az alacsony hőmérséklet, melyek dehidratációhoz és sérülékenységhez vezetnek. Ezért éppen a téli időszakban kiemelt figyelmet érdemel bőrünk.

Miként törödjünk vele tehát a leghatékonyabban?

Nem mindegy, milyen krémet választ

Lehet, hogy már találkoztál olyan nappali kérmekkel, melyeket kifejezetten téli időszakra ajánlanak. Ezek tulajdonképpen több zsiradékot tartalmaznak, ezrét ideálisak a téli időszakra, de nem fogsz mellé egy klasszikus hidratáló krémmel sem. Télen se feledkezz meg a napsugarak elleni védelemről, ezért válassz olyan krémet, amely megvédi bőröd a káros UV sugárzástól.

Peeling: Igen vagy nem?

Nem igaz, hogy télen nincs szükség bőrpeelingre. Sőt éppen ellenkezőleg, a peeling eltávolítja az elhalt hámsejteket és felgyorsítja a téli regenerációt, valamint megelőzi a fáradt bőr látványát is. Milyen sűrűn kényeztessük bőrünket peelinggel? A legideálisabb kéthetente egyszer.

Segítség, arcmaszk a neved

Egyszer hetente hidratáló arcmeszkkal kellene kényeztetned arcbőrödet. Nem szükséges mindjárt a drogériába rohanni, van egy hasznos tippünk, egy maszk, melyet az otthon kényelmében is elkészíthetsz:

Tipp: Ennivaló hidratáló maszk

Keverj össze egy evőkanál mézet, két evőkanál friss túrót és egy tojás sárgáját. A keveréket vidd fel egy sminkecsettel az arcodra, és hagyd hatni 20 percig, majd a mszkot öblítsd le langyos vízzel. A méz, melyet a maszk tartalmaz, bőrfiatalító hatással bír, valamint megnyugtatja és táplálja a száraz arcbőrt.

Kipirosodás elleni megoldás

A tél gyakran összefonódik a bőr kipirosodásával. Ez az erek összehúzódásával van összefüggésben a hideg napok alkalmával. Abban a pillanatban, mikor ismét meleg helységbe tévedsz, az erek újra kitágulnak. A bőr kipirosodása ellen speciális krémeket ajánlanak, azonban a bőrpírt egyszerűen el is rejtheted: elég alapozód alá egy kis zöld árnyalatú korrektort felvinni, mely a kivörösödést hivatott semlegesíteni az arctónusban.

Hivatkozás másolása

Javasolt cikkek

Fotózás az újdonságokról Prága kozpontjában a Vuchlady 2023-mal Fotózás az újdonságokról Prága kozpontjában a Vuchlady 2023-mal
A hátizsáktól a dokumentumtartókig: A férfiakra való gondolkodás a Vuchnál A hátizsáktól a dokumentumtartókig: A férfiakra való gondolkodás a Vuchnál
Vuch a bálra Vuch a bálra
A Téli Asszony újításokat hozott a Vuch világába A Téli Asszony újításokat hozott a Vuch világába


Válassza ki az országát