MENÜ
A HÓNAP AJÁNLATA

Téli trió: Megfázás, nátha, köhögés. Hogyan szabaduljunk meg tőlük?

05.01.2018 SZERKESZTŐSÉG
A cikk szerzője

Téli trió: Megfázás, nátha, köhögés. Hogyan szabaduljunk meg tőlük?

 A tél a közkedvelt téli szórakozással jár. Azt azonban könnyen tönkreteheti a nátha, a köhögés vagy a megfázás.  Észrevétlen betegségek, melyek kellemetlenné teszik a telet. Nem szeretnél azonban egyből a gyógyszertárba rohanni, inkább a régi, jól bevált módszereket alkalmaznád? Élvezd a telet tippjeink segítségével, melyek  a betegségekkel úgy elbánnak, mint a pinty!

Hagy… hagy… hagymás tea

Javítani szeretnél eldugult légutaid állapotán, s meg szeretnéd szüntetni köhögésed? Miért is ne használnád ki azt, mit otthon találsz? Segítségedre lesz  egy kis hagyma mézzel és tejjel. Szeletelj fel két fej hagymát, önts rá fél liter vizet, majd  forrald fel, s közepes lángon főzd a hagymát kb. 15 percig. A főzetet keverd össze a mézzel és a tejjel, s idd az „élet elixírjét“ háromszor naponta. Nagyon gyors hatású, s újra majd ki csattansz majd az egészségtől.

És megint csak hagyma

A válasz arra, hogyan szabadulj meg a megfázástól újra a hagyma, hiszen az a gyógyír minden nyavalyára. A megfázást könnyen kigyógyíthatod, ha az ágyad mellé teszel egy tányér frissen szeletelt hagymát. Az éjszaka folyamán az illóolajok kitiszítják orrodat. Használhatsz azonban lúgozott hagymalevet is, melyet kanalanként adhatsz teádhoz.

Csoda, melynek neve gyömbértea

Hallottál már a gyömbértea nagyszerű gyógyhatásairól? Tudtad, hogy otthon is elkészítheted? Mi több, igen egyszerű, pár szelet lehámozott gyömbért kell csak felöntened forró vízzel. Pár perccel később már a forralt vizet a gyömbérszeletekkel kortyolhatod is , mely ízét feldobhatod egy kis citrommal és mézzel, melyek szintén gyógyhatásúak.

A dicső dió!

Száraz, irritáló köhögés kínoz? S így karácsony után már csak dió maradt otthon? Akkor nyert ügyed van. Törj fel 12 diót, áztasd be fél liter vízbe, s hagyd ázni 4 órán át. Ez után fél órán át főzd, s a kész főzetet idd meg mézzel ízesítve.

Link bemásolása

Javasolt cikkek

ÚJ Vuch hátizsákok: elegáns, játékos és stílusos ÚJ Vuch hátizsákok: elegáns, játékos és stílusos
VUCH Újdonság: Hátizsákok (nemcsak) anyukáknak VUCH Újdonság: Hátizsákok (nemcsak) anyukáknak
Új Crossbody vusik, amelyeknek nem tudsz ellenállni! Új Crossbody vusik, amelyeknek nem tudsz ellenállni!
Elengedhetetlen kiegészítő a tavaszra? Időtlen divatos Vuch hátizsákok Elengedhetetlen kiegészítő a tavaszra? Időtlen divatos Vuch hátizsákok