INTERJÚK

Hogyan lehet egészségesen napozni? Néhány tipp a szakértőktől

23.08.2020 SZERKESZTŐSÉG
A cikk szerzője

A nyár végre berobbant Magyarországra. Alig bírod kivárni, hogy a tested a meleg napsugarak simogassák, és gyönyörű bronz színt kapjon? És úgy szeretnél napozni, hogy ne égjél le és ugyanakkor a barnulás a lehető leghosszabb ideig kitartson? Íme néhány tipp az egészséges napozáshoz.

Napozás előtt

Tudtad, hogy az egészséges és gyönyörű napozás első lépése a fürdőszobában (és a hűtőszekrényben is) kezdődik? Mielőtt elmész a napozni, távolítsd el peeling segítségével az összes elhalt hámsejtet. Így biztos lehetsz abban, hogy a lebarnult bőr azonnal nem kezd hámlani. Jó béta-karotint is bevenni, mielőtt a napra mész. A karotinoidok elősegítik a bőr barnulását, megtalálhatók a sárgarépában vagy kapszula formájában is kaphatók.

Napozó termékek fototípus szerint

Soha ne tölts több időt napozó termék nélkül, és mindig válaszd ki bőrtípus és fototípus szerint. A napvédőkrémek felfogják az UV-sugárzást és meghosszabbítják a napon töltött időt. 5 féle bőr fototípus létezik, és a nagyon világos bőrűeknek az SPF50 fényvédő krémeket kell használniuk, és legfeljebb 10 percig maradhatnak napon. A krémet legalább fél órával azelőtt kell felvinni a bőrre, mielőtt kimész a napra

Napozz fokozatosan

Ne légy napon egész nap, kezd 5-15 perccel, és minden nap növeld a napi adagot. A test sokkal jobban hozzászokik a napsugarakhoz, és nem égeti el. Ezenkívül a bőr nagyon gyorsan eléri azt a pontot, ahol már nem képes nagyobb mennyiségű barnító pigmentet, úgynevezett melanint előállítani. Nincs értelme több időt tölteni a napon, miután elérted ezt a pontot, az UV-sugárzás által okozott nagyobb bőrkárosodásnak is ki vagy téve.

Ne feledkezz el a rendszeres vízbevitelről

A vízbevitel az egészséges napozás alapja. Mivel nagy mennyiségű víz távozik izzadtság formájában a napon, rendszeresen és megfelelő mennyiségű folyadékkal kell ellátni a testet. A napfénynek kitett bőr könnyen kiszárad és elveszíti rugalmasságát.

Egyenes út a napbarnított bőr felé

Ahogy fentebb felvázoltuk, az étel közelebb hozhat álmaid bőréhez. Egyes élelmiszerek likopint tartalmaznak, ez egy antioxidáns, amely hasonló az SPF-hez. Ez az antioxidáns nem csak a sárgarépában, hanem más vörös és narancsszínű gyümölcsökben és zöldségekben is megtalálható. Érdekes, hogy ezen élelmiszerek fogyasztása akár 30% -kal növelheti a bőr védelmét a naptól. Ha imádod a csokoládét, minden bizonnyal örülni fogsz, hogy flavonoidokat tartalmaz, amelyek megóvják a bőrt a naptól való leégéstől. Nincs jobb, mint a napozás és a jó ételek kombinációja

Gondoskodás  napozás után

A bőrápolást napozás után is folytatni kell. Ezért minden napon való tartózkodás után használjon olyan napozás utáni terméket, amely megnyugtatja, táplálja, regenerálja a bőrt és meghosszabbítja a napozással szerzett barnaságot.

További tippek

A napsugarak a legerősebbek 11 és 15 óra között, ezért a legjobb, ha ebben az időben teljes mértékben elkerüljük a napot. Ne feledkezz meg arról sem, hogy a napsugarak még a felhőkön keresztül is áthatolnak, ezért felhős időben is fényvédő krémet kell felvinni.

Ne feledkezz el a szemek védelméről sem

Napozáskor is nagyon fontos védeni a szemet. Ezért ne felejtsük el a minőségi napszemüveget minden alkalommal, amikor a napra megyünk. Ezenkívül szeretnéd, hogy hihetetlenül stílusosak legyenek? Vess egy pillantást a VUCH napszemüvegek, amelyek különböző formákban és színben kaphatók

Te hogyan szoktál napozni a nyáron? Követed az összes tippünket? És otthon fogsz napozni, vagy a tengerhez mész?

Hivatkozás másolása

Javasolt cikkek

Interjú a VUCH arcával: Ismerkedj meg Bárával és a Barušminky nevet viselő YT csatornájával Interjú a VUCH arcával: Ismerkedj meg Bárával és a Barušminky nevet viselő YT csatornájával
Újabb látogatáson a Vuch Ladies-eknél. Szeretnéd tudni mi történt velük? Újabb látogatáson a Vuch Ladies-eknél. Szeretnéd tudni mi történt velük?
Lucie Koutníková, énekesnő, modell és leendő ūgyvéd. Lucie Koutníková, énekesnő, modell és leendő ūgyvéd.


Válassza ki az országát