INTERJÚK

Lucie Koutníková, énekesnő, modell és leendő ūgyvéd.

29.08.2019 SZERKESZTŐSÉG
A cikk szerzője

Lucie Koutníková, énekesnő, modell és leendő ūgyvéd. Hogy ez lehetetlen és kezelhetetlen kombináció? Lucie az élő bizonyíték rá! Kérdezzūk ki őt, hogy jutott tulajdonképpen mindehhez hozzá!

Szia Lucka, hány éves korod óta énekelsz, és hogyan kezdtél neki?

Szia neked is és az olvasóknak is. Fiatal korom óta a zenéhez voltam szoktatva. Apukám a legnagyobb zenészek számait játszotta le nekem, anyukám rendszeresen énekelni akart. Hosszú éveken keresztūl csak zongoraórákat vettem, majd 12 éves koromban úgy dōntōttem, énekelni akarok. Nem tudtam, van e hozzá tehetségem, hogyan fogjak hozzá, de a High School Musical hullám is arra az elhatározásra ōszōnzōtt, hogy megvalósítsam ezt az álmom. Két év kórus- és magánóra látogatás után a sors kōzbeszólt, becsōngetett hozzánk az egyik gitáros barátom, hogy kiesett a zenekarból az énekesnőjūk. Nagyjából 14 éves lehettem és minden nagyon gyorsan tōrtént - egyik zenekar, másik zenekar, végeláthatatlan próbák, koncertek, lemezfelvételek… Gyorsan le kellett győznōm a lámpalázamat és javítanom kellett az énektechnikámon, ugyanis még mindig kezdő voltam ezen a téren! Szerencsére olyan emberek álltak mellettem, akik hittek bennem, nekik kōszōnhetem azt, ahol most vagyok.

Fotó alapján néhány olvasónak ismerős lehetsz!  Mondd el nekūnk, hol mindenhol láthattunk?

Az utolsó három évben egyre gyakrabban találkozom azzal, hogy az emberek felismernek. Ezt elsősorban zenekarunknak, az  Electrophonix-nek kōszōnhetem, mellyel a královohradec-i kerūletben egyre gyakrabban lépūnk fel. A legnagyobb akció, ahol részt vettūnk, a Hradecký Majális, itt sok ember megállított egy fénykép erejéig. Vagy amikor pl. kōnyvet, kávét vásároltam. Nagyon kedves gesztus, felvillanyozza az egész napomat, de még mindig alig hiszem el, ezért hosszasan szoktam az emberekkel beszélgetni, hol hallottak énekelni, stb. A legnagyobb “megismerő boom” a múlt évi Superstar után jōtt, amelyiken részt vettem.

Az megfizethetetlen tapasztalat lehetett! Hogy emlékszel a Superstar-ra? Mindezek után részt vennél még valamilyen énekes versenyen?

Sokat gondolkodtam, részt vegyek e egy ilyen versenyen. Végūl úgy dōntōttem, nincs mit veszítenem, ha nemet mondok, azon agyalnék, milyen lett volna. Sok tapasztalatot gyűjtōttem, elsősorban azon a téren, hogy is műkōdik ez a tévében. Nem utolsó sorban megismertem néhány szuper embert, a színfalak mōgōtt általában nagyszerű baráti hangulat uralkodott. A másik oldalon volt pár negatívum is, tényleg alig pihentūk ki magunkat, naponta 2 órát aludtunk, amit én, mint nagy alvó, igazán nehezen viseltem :-) Órákig tudnék róla mesélni - a zsűriről, a lámpalázról, ami a kamerák előtt sokkal nagyobb, az érzésekről… Valószínūleg még egyszer nem vennék részt a Superstar-on. Ahogy mondtam, sok tapasztalattal gazdagodtam. Visszanézve egy fejezetnek tekintem, amely után megtaláltam egy kicsit másik ōnmagamat. Arra a felismerésre jutottam, hogy ha az ember valamit el szeretne érni, akkor magánál kell kezdenie, és nem a sarokban várni, hogy a lehetőség jōn magától.

Mesélj nekūnk valamit a zenekarról. Milyen zenei stílust képviseltek?

Electrophonix a nevūnk, ami az egyedi felállásunkat jelzi, mégpedig hogy elektromos húros hangszerek vannak a zenekarban. A legnagyobb nemzetkōzi slágerek feldolgozásával foglalkozunk, úgy az újakkal mint néhány “oldies” zeneszámmal. Coverband vagyunk, a kūlōnleges hangzás és ismert songok egyesítésére tōrekszūnk.

 

Miért dōntōttél a jogi egyetem mellett a konzervatórium helyett?

A mai napig nem vagyok 100%-ban biztos, mivel szeretnék az életben foglalkozni. Minden lehetőség számára nyitva hagyom az ajtót. Az érettségi előtt azonban nem kockáztattam. Egy művész karrierje néha mégiscsak egy hullámvasúthoz hasonlít. A jogot egy magas színvonalú iskolának tartom, amely felkészít a hivatásra, ha a zenei karrierem bármilyen irányba is halad. Igaz, néha irigylem a barátnőimet, akik zenét tanítanak, és nagyon tetszene gyerekeket énekelni tanítani, de legnagyobb példaképem Jiří Macháček marad, aki a jog doktoraként színész és énekes is egyben.

Hogyan néz ki egy munkanapod? Van elég tennivalód és biztosan nem egyszerű ōsszeegyeztetni a magánéleteddel.

Az én napom? Két típusra osztható - vizsgaidőszak, amikor kb. 2 hónapot otthon ūlōk melegítőnadrágban és szemūvegben, és egy csésze tea mellett a tōrvények tōmkelegére próbálok figyelni, és van a tōbbi nap, amikor az egész hetem be van táblázva az elejétől a végéig. Pl. egy ilyen nap: reggel iskolába Olomouc-ra, délelőtt fotózás Brūnnben, este koncert a zenekarral Hradce Králové-n és másnap reggel munkába.

Milyen terveid vannak az év végére? Hol hallhatunk majd téged énekelni?

Mindenkit feltétlenül meghívok Hradec Dožínky-ra szeptember 14-én. Azon a napon a zenekarunknak három koncertje lesz, tíz órakor Kuks-ban leszünk, ahol a kedvelt szüret zajlik, majd egy privát rendezvényre megyünk, végül pedig 16.00-tól Dožínky-ra. Az olvasók a további koncertekről bővebb információt kapnak az enyém vagy a zenekar Facebook és Instagram oldalán. A zenekarral, mint minden évben, új dalokat szeretnénk felénekelni,  lassan még egy nagy promóciós videó is készül. Személy szerint októberben  nagy utazás vár rám, Hong Kong-ba megyek, ahol a tárgyalások mellett jut idő a fotózásra és éneklésre is. Már nagyon várom!

Ismered a Vuch márkát? Mit szólsz táskáinkhoz és miért éppen a Sebela táskát választottad?

Némely barátnőm már említette a Vuch márkát előttem, de ezidáig nem kerestem fel weboldalukat. Csak nemrég fedeztem fel szépséges termékeiket. Nagyon vonzott a Jaquelin táska, hiszen megjelenése az idei nyár egyik kedvence volt. Viszont közeledik az ősz, és emiatt a gyönyörű és elegáns Sebela táskát választottam.

Lucka, kívánunk neked sok szerencsét és rengeteg gyönyörű élményt Hong Kongban!

TIP: taskát Sebela

Hivatkozás másolása

Javasolt cikkek

Hogyan lehet egészségesen napozni? Néhány tipp a szakértőktől Hogyan lehet egészségesen napozni? Néhány tipp a szakértőktől
Interjú a VUCH arcával: Ismerkedj meg Bárával és a Barušminky nevet viselő YT csatornájával Interjú a VUCH arcával: Ismerkedj meg Bárával és a Barušminky nevet viselő YT csatornájával
Újabb látogatáson a Vuch Ladies-eknél. Szeretnéd tudni mi történt velük? Újabb látogatáson a Vuch Ladies-eknél. Szeretnéd tudni mi történt velük?


Válassza ki az országát