MENÜ
TRENDEK

6 plussz 1 karácsonyi érdekesség

13.12.2017 SZERKESZTŐSÉG
A cikk szerzője

6 plussz 1 karácsonyi érdekesség

 Legtöbbünk számára  épp a Karácsony az egyik  legfontosabb nap az  évben. S mint ilyen, különleges figyelmet érdemel. Tudtad például, hogy régen a karácsonyfák fejjel lefelé voltak felakasztva? Hogy nem? Más érdekességekkel is szolgálunk neked, melyek  a karácsonyi időszakkal kapcsolatosak. Szívd hát magadba a karácsonyi hangulat minden cseppjét, mely körülvesz téged, s olvasd el cikkünket.

Karácsonyfák

 A karácsonyfák témájába már belekóstoltunk, oly érdekes azonban, hogy visszatérünk  még hozzájuk pár mondat erejéig. A karácsonyfa díszítésének tradíciója  Németországból származik, nálunk az első karácsonyfa csak   az 1824-es évben ragyogta be csodálatos fényével az otthont.  Büszke tulajdonosa Brunszvik Teréz volt.

Tradicionális karácsonyi színek

 Talán sejted, mely színek társulnak a karácsonyi időszakhoz, mégpedig a piros, zöld és az arany színek. Mit is szimbolizálhatnak ezen színek? A piros Jézus Krisztus vérének szimbóluma, a zöld az élet és újjászületés szimbóluma, míg az arany a fény és gazdagság szimbóluma.

Felakaszott harisnya

 Mondj legalább egy olyan amerikai karácsonyi filmet, melyben nem jelent meg a karácsonyi harisnya a kandalló fölé akasztva. Ugye, hogy egy sem jut eszedbe? Nekünk sem. A karácsonyi harisnya felakasztásának hagyomány egy  holland legendából ered. Ez egy szegény emberről, s annak három lányáról szól, kiknek nem tudott hozományt biztosítani. Szent Miklós meg szerette volna ajándékozni a családot, ezért egy zsák aranyat dobott a kéménybe. Az aranyérmék a tűz fölött száradó zoknikba szóródtak.

A világ legnagyobb ajándéka

 A világ legnagyobb ajándékának,  egy kis túlzással, a Szabadságszobor nevezhető, melynek súlya 225 tonna, s karácsony napján adták át,  az 1886-os évben.

Csokifigurák

 Hogy nem tudnád elképzelni a karácsonyfát az  alufóliába csomagolt csokifigurák nélkül? Talán eddig nem tudtad, hogy a csokifigurák ötlete éppen  Csehországban született meg.

Csók a fagyöngy alatt

 A fagyöngy alatti csókváltás egyike azon hagyományoknak, melyek hazánkban is nagy népszerűségnek örvendenek. Tudtad azonban azt is, mily varázslatot rejt magában a fagyöngy alatti csók? Már évszázadokkal ezelőtt is hitték, hogy a fagyöngy mágikus hatalommal rendelkezik. A kelta druidák például hitték, hogy a fagyöngy szerencsét hoz, s gyógyhatású. A fagyöngy szerencsét és szerelmet hoz azon szerelmeseknek, kik megcsókolják egymást alatta.

 

Link bemásolása

Javasolt cikkek

Ismerkedj meg más országok húsvéti receptjeivel és próbálj ki 2 egyszerű receptet Ismerkedj meg más országok húsvéti receptjeivel és próbálj ki 2 egyszerű receptet
Indítsd a tavaszt minimalista ruhatárral. Hány darab elég? Indítsd a tavaszt minimalista ruhatárral. Hány darab elég?
A szeretet sokféle lehet. Ünnepeld Valentin napon te is A szeretet sokféle lehet. Ünnepeld Valentin napon te is
A legérdekesebb karácsonyi szokások a világ minden tájáról A legérdekesebb karácsonyi szokások a világ minden tájáról