LIFESTYLE

6 plussz 1 karácsonyi érdekesség

13.12.2017 SZERKESZTŐSÉG
A cikk szerzője

6 plussz 1 karácsonyi érdekesség

 Legtöbbünk számára  épp a Karácsony az egyik  legfontosabb nap az  évben. S mint ilyen, különleges figyelmet érdemel. Tudtad például, hogy régen a karácsonyfák fejjel lefelé voltak felakasztva? Hogy nem? Más érdekességekkel is szolgálunk neked, melyek  a karácsonyi időszakkal kapcsolatosak. Szívd hát magadba a karácsonyi hangulat minden cseppjét, mely körülvesz téged, s olvasd el cikkünket.

Karácsonyfák

 A karácsonyfák témájába már belekóstoltunk, oly érdekes azonban, hogy visszatérünk  még hozzájuk pár mondat erejéig. A karácsonyfa díszítésének tradíciója  Németországból származik, nálunk az első karácsonyfa csak   az 1824-es évben ragyogta be csodálatos fényével az otthont.  Büszke tulajdonosa Brunszvik Teréz volt.

Tradicionális karácsonyi színek

 Talán sejted, mely színek társulnak a karácsonyi időszakhoz, mégpedig a piros, zöld és az arany színek. Mit is szimbolizálhatnak ezen színek? A piros Jézus Krisztus vérének szimbóluma, a zöld az élet és újjászületés szimbóluma, míg az arany a fény és gazdagság szimbóluma.

Felakaszott harisnya

 Mondj legalább egy olyan amerikai karácsonyi filmet, melyben nem jelent meg a karácsonyi harisnya a kandalló fölé akasztva. Ugye, hogy egy sem jut eszedbe? Nekünk sem. A karácsonyi harisnya felakasztásának hagyomány egy  holland legendából ered. Ez egy szegény emberről, s annak három lányáról szól, kiknek nem tudott hozományt biztosítani. Szent Miklós meg szerette volna ajándékozni a családot, ezért egy zsák aranyat dobott a kéménybe. Az aranyérmék a tűz fölött száradó zoknikba szóródtak.

A világ legnagyobb ajándéka

 A világ legnagyobb ajándékának,  egy kis túlzással, a Szabadságszobor nevezhető, melynek súlya 225 tonna, s karácsony napján adták át,  az 1886-os évben.

Csokifigurák

 Hogy nem tudnád elképzelni a karácsonyfát az  alufóliába csomagolt csokifigurák nélkül? Talán eddig nem tudtad, hogy a csokifigurák ötlete éppen  Csehországban született meg.

Csók a fagyöngy alatt

 A fagyöngy alatti csókváltás egyike azon hagyományoknak, melyek hazánkban is nagy népszerűségnek örvendenek. Tudtad azonban azt is, mily varázslatot rejt magában a fagyöngy alatti csók? Már évszázadokkal ezelőtt is hitték, hogy a fagyöngy mágikus hatalommal rendelkezik. A kelta druidák például hitték, hogy a fagyöngy szerencsét hoz, s gyógyhatású. A fagyöngy szerencsét és szerelmet hoz azon szerelmeseknek, kik megcsókolják egymást alatta.

 

Hivatkozás másolása

Javasolt cikkek

Készíts gyönyörű dekorációt és ízletes ételeket sütőtökből! Készíts gyönyörű dekorációt és ízletes ételeket sütőtökből!
Ismerkedj meg más országok húsvéti receptjeivel és próbálj ki 2 egyszerű receptet Ismerkedj meg más országok húsvéti receptjeivel és próbálj ki 2 egyszerű receptet
A szeretet sokféle lehet. Ünnepeld Valentin napon te is A szeretet sokféle lehet. Ünnepeld Valentin napon te is
A legérdekesebb karácsonyi szokások a világ minden tájáról A legérdekesebb karácsonyi szokások a világ minden tájáról


Válassza ki az országát