LIFESTYLE

Váratlan karácsonyi hagyományok a nagyvilágból.

20.12.2017 SZERKESZTŐSÉG
A cikk szerzője

Váratlan karácsonyi hagyományok a nagyvilágból

 A karácsonnyal egy sor tradíció forrott szorosan egybe. A legismertebbek közé tartozik például a karácsonyfa feldíszítése, az aranymalacra való várakozás, csók a fagyöngy alatt és az ünnepi alma felvágása. Mi pedig ezúttal a határon túlra látogatunk és megnézzük, milyen hagyományokat ápolnak az emberek külföldön. 

Karácsony a strandon

Látogassunk el a méltán ismert Ausztráliába, az országba, ahol a karácsonyt akár a homokos strandon is trathatjuk, ugyanis a decemberi hőmérséklet akár a 30 fokot is elérheti. Ezért nem is megy furcsaság számba, ha egy Télapónak öltözött szörfös szeli a hullámokat. És miből is áll a karácsonyi menüsor? Főként gyümölcs-és zöldségtálakból, valamint frissítő, hűvös italok kínálatából.

Tizenhárom „karácsonyi“ pasi

Gondolkoztál már valaha azon,mikont tudja a Télapó egymaga végigutazni egyetlen este alatt a földgolyót és kézbesíteni mindne ajándékot? Izlandon ezt nagyszerűen megoldották,nem egy Télapójukvan, hanem rögtön tizenhárom. Nem hiányozhat természetesen a karácsonyi macska sem, aki felfalja az engedetlen és lusta gyerekeket. Hát ezzel a vadállattal biztosan nem szeretnénk összefutni…

KFC karácsony

Miközben számunkra a karácsony a béke és nyugalom ünnepe csalládi körben, a japánok másként látják a helyzetet. Éppen ezért a Szentestét nem csupán a családtagok körében, hanem egy vödörnyi KFC csirke társaságában ünneplik. Ez a nam túl régi hagyomány annyira elterjedt Japánban, hogy aki ilyen csirkére vágyik az ünnep alkalmából, hosszú várólistával kell számolnia.

Karácsony görkorin

És miként megy ez Venezuelában? Az emberek tömegbe gyűlve vonulnak ki Szenteste az utcára, és vidáman éljenzik: „Megszületett Jézus!“. Ezt azonban nem gyalogosan teszik, hanem görkorin gurulva, így az örömteli hangulat bűvöletében néznivaló is akad bőven.

Hivatkozás másolása

Javasolt cikkek

Készíts gyönyörű dekorációt és ízletes ételeket sütőtökből! Készíts gyönyörű dekorációt és ízletes ételeket sütőtökből!
Ismerkedj meg más országok húsvéti receptjeivel és próbálj ki 2 egyszerű receptet Ismerkedj meg más országok húsvéti receptjeivel és próbálj ki 2 egyszerű receptet
A szeretet sokféle lehet. Ünnepeld Valentin napon te is A szeretet sokféle lehet. Ünnepeld Valentin napon te is
A legérdekesebb karácsonyi szokások a világ minden tájáról A legérdekesebb karácsonyi szokások a világ minden tájáról


Válassza ki az országát