2+1
2+1

Anyagok és karbantartás

ANYAGOK ÉS KARBANTARTÁS

Ha szeretne tudni valamit az anyagokról és a karbantartásról, akkor jó helyen jár.

A Vusik karbantartása

Olvassa el, hogyan kell megfelelően gondoskodni a Vuskáról.

Karbantartási szimbólumok

Termékeink használatakor és karbantartásakor vedd figyelembe az egyes termékek címkéjén vagy termékcédulán található grafikus karbantartási szimbólumokat. Ezekből kiderül, hogy hogyan gondoskodj a Vusikról. Soha ne távolítsd el a termékcédulákat a termékről.

Általános ajánlások minden Vusi, ruházat, ékszer és kiegészítő védelmére

Óvatosan bánj a termékkel.

Védd a tűztől.

Védd a víztől és esőtől.

Védd a poros környezettől.

Védd a vegyi hatásoktól.

Védd a mechanikai sérülésektől.

Kézitáskák

Ne terheld túl a kézitáskát.

Ne tedd ki a kézitáskát közvetlen hőnek vagy napfénynek.

A tisztításhoz és karbantartáshoz kövesd a címkén található karbantartási szimbólumokat.

Ne mosd a kézitáskát mosógépben, és ne tedd a szárítógépbe.

Hátizsákok

Ne terheld túl a hátizsákot.

Ne tedd ki a hátizsákot közvetlen hőnek vagy napfénynek.

A tisztításhoz és karbantartáshoz kövesd a címkén található karbantartási szimbólumokat.

Ne mosd a hátizsákot mosógépben, és ne tedd a szárítógépbe.

Pénztárcák

A pénztárcába annyi kártyát tegyél, mint amennyire tervezték.

Ne terheld a pénztárcádat túl sok pénzérmével.

Ne tedd ki a pénztárcát közvetlen hőnek vagy napfénynek.

A tisztításhoz és karbantartáshoz kövesd a címkén található karbantartási szimbólumokat.

Ne mosd a pénztárcát mosógépben, és ne tedd a szárítógépbe.

Ékszerek

Kerüld az ékszerek és az éles tárgyak érintkezését, hogy a karcolásokat megelőzd.

Gondoskodj az ékszerekről a felhasznált alapanyagára való tekintettel.

A legtöbb ékszert langyos vízzel és kímélő tisztítószerrel lehet tisztítani.

A polírozáshoz használj puha mikroszálas kendőt.

Szemüvegek

Hogy elkerüld a karcolásokat a szemüveg lencséi és szárai ne érintkezzenek éles tárgyakkal.

A lencséket tisztítószeres vízzel mosd le, öblítsd le és fényezd ki mikroszálas kendővel.

A szemüveg szárainak a tisztításakor kövesd a felhasznált alapanyagra vonatkozó karbantartási utasításokat.

Ruházat

A címkén feltüntetett maximális fokon mosd, hasonló színű ruhákkal és kifordítva.

Ne mosd klóros mosószerekkel és más fehérítőkkel.

Ne tedd a szárítógépbe, és ne szárítsd közvetlen napfényben, hogy a színek ne fakuljanak ki.

Vasald a címkén javasolt hőmérsékleten és kifordítva.

Lábbeli

A lábbeli tisztításhoz és karbantartáshoz kövesd a címkén található karbantartási szimbólumokat.

A lábbelit soha ne mosd mosógépben, és ne tedd a szárítógépbe.

A talp könnyen tisztítható szivaccsal és szappanos vízzel vagy folyékony súrolókrémmel.

A cipő felsőrészét az anyagtípusnak és a karbantartási utasításoknak megfelelően tisztítsd.

Alapanyagok

Jó tudni, milyen anyagból készült a Vuškája.

Pamut

A pamut az egyik legelterjedtebb természetes szál a divatiparban. A 100% pamutból készült szövetek és kötöttáruk szellősek, erősek és kellemes a viselésük. A pamutruhákat nyugodtan moshatod gépben a címkén feltüntetett hőmérsékleten, és hagyhatod a levegőn megszáradni. A pamutot vasald a termék hátoldalán ajánlott hőmérsékleten.

Elasztán

Az elasztán egy extra rugalmas poliuretán szál. Hosszának a többszörösére képes megnyúlni, majd visszatérni eredeti méretére. Az elasztánnal készült ruhák jól tartják a formájukat, kevésbé gyűrődnek, nem nyúlnak, és rugalmasságuk révén kényelmesek. Leggyakrabban pamuttal keverve található meg pólókban és fehérneműkben. Az elasztánnal készült ruhák karbantartásához kövesd a termékcímke utasításait.

Bambuszszál

A bambuszszál egy tisztán természetes anyag, számos előnnyel. A bambusz ruházat kényelmes, légáteresztő, antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik és nem irritál. Így érzékeny bőrűek és allergiások számára is alkalmas. Télen melegen, nyáron kellemesen hűvösen tart. Elvezeti a nedvességet a bőrről, így még akkor is szárazon tart, ha kicsit jobban izzad. Egyszerűen tökéletes anyag a mindennapi viselethez. A bambusz ruhákat mosógépben 30 °C-on moshatod.

Poliészter (PES)

A poliészter szövet könnyű, gyűrődésmentes, nem szívja magába a nedvességet és gyorsan szárad. Általában a kézitáskáink, pénztárcáink és hátizsákjaink bélésanyagaként alkalmazzuk. A tisztításához elegendő egy szivacs és langyos, kímélő tisztítószerrel kevert víz. Nyisd szét a megtisztított Vusidat, és hagyd a levegőn megszáradni.

Oxford Poliészter

Az Oxford egy könnyű, egyben erős és strapabíró poliészter szövet légáteresztő poliuretán bevonattal. Ezáltal víz- és szennyeződéstaszító, visszaveri az UV-sugárzást, ellenáll a kopásnak, könnyen tisztítható és gyorsan szárad. Tisztításához mindössze egy puha szivacsra és tisztítószeres langyos vízre van szükséged. A vegytisztítása is lehetséges.

Poliuretán (PU)

A poliuretán a valódi bőr vegán alternatívája. Látványra és tapintásra alig lehet megkülönböztetni. Szilárdságával tűnik ki, nem repedezik, kiválóan ellenáll a kopásnak, a napfénynek és a nedvességnek. A poliuretánt csak langyos vízzel kell lemosni egy csepp kímélő tisztítószerrel, majd szárazra törölni. Tisztításkor kerüld a szerves oldószereket és a benzint, amelyek tönkre tehetik a kedvenc Vusidat.

Neoprén

A neoprén egy extra könnyű polimerizált kaucsuk. Rugalmas, hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik és nem engedi át a vizet. A neoprén Vusikat soha ne mosd mosógépben, és ne használj semmilyen mosószert. Csak öblítsd ki langyos vízben, és hagyd mindkét oldalát a levegőn megszáradni.

Bőrszál

A bőrszál előállítása során a bőrhulladékot szálas részecskékre, kisebb darabokra vagy porrá zúzzák, majd kötőanyaggal újra összeillesztik. Ez az újrahasznosított bőr látványra és tapintásra is olyan, mint az igazi bőr. És gondoskodni is hasonló módon kell róla. A normál tisztításhoz egy puha szivacs és víz szükséges. A bőrszál kezelésére és védelmére használj minőségi impregnálást (vízhatlanítás). Kerüld az agresszív tisztítószereket, és ne szárítsd a bőr Vusikat a fűtőtesteken.

ECO – Újrahasznosított poliuretán

Az újrahasznosított poliuretán Eco-friendly, amit használt hulladékok, más gyártásból származó hulladékok és nem használt termékek újrahasznosításával hoznak létre. Összetétele újrahasznosított poliésztert és poliuretánt, tiszta polimereket, fát és kalcium-karbonátot tartalmaz. Az újrahasznosított anyagokból készült kézitáskák, pénztárcák és hátizsákok könnyen tisztíthatók vízzel és tisztítószerrel. Miután tiszta vízzel leöblítetted a tisztítószer maradványait, töröld szárazra a Vusit egy törlőkendővel.

Mikroszál

A poliészter mikroszál az egyik legfinomabb szintetikus szál. Puhasága a selyemhez áll a legközelebb. Gyakran kombinálják egyéb textíliákkal, például bőrszálas velúrral. A mikroszál vízálló, nem változtatja meg a szerkezetét, nem nyúlik és nem zsugorodik. Ezért is könnyű karbantartani. Tisztításához csak egy puha szivacs és langyos, tisztítószeres víz kell.

Parafa

A divatiparban a parafát a valódi bőr alternatívájaként használják. Egyedi textúrája minden egyes divatkiegészítőt abszolút eredeti darabbá tesz. A parafa könnyű, mégis erős, taszítja a vizet és a szennyeződéseket, és ellenáll az UV-sugárzásnak. A természetes parafa Vusit vízzel és enyhe tisztítószerrel könnyen megtisztítod.

Nemez/filc

A nemezelt filc egy puha, mégis erős és strapabíró anyag, ami a poliészterszálak összeszövésével jön létre. A felülete természetes módon bolyhosodhat, ami egyszerűen egy szösztelenítővel eltávolítható. A filc kiegészítők kézzel moshatók kímélő tisztítószerrel. A mosás során azonban veszíthetnek a keménységükből és szilárdságukból.

Poliamid

A poliamid textíliákat nagy száraz szakítószilárdság és kopásállóság jellemzi. Könnyen karbantarthatók és mosás után gyorsan száradnak. Gyakran alkalmazzák fürdőruhákban és egyéb sportruházatban. A poliamid ruhákat és kiegészítőket legfeljebb 40 °C-on kell mosni. Soha ne használj öblítőt, ne csavard ki a ruhákat erővel, ne szárítsd közvetlen napfényben, szárítógépben vagy a fűtőtesten.

Nejlon

A nejlon valószínűleg a legismertebb műanyag típusú poliamid. A nejlonszövetek erősek, kopásállóak, gyorsan száradnak és könnyen karbantarthatók. A nejlon kiegészítők karbantartásához elegendő egy szivacs, langyos víz és tisztítószer. Ne hagyd a nejlon kiegészítőket hosszú ideig nedves környezetben, mert elveszítik a szilárdságukat. Kerüld a nyílt lángot és a savas oldószereket.

Akril

Az akrilszál a természetes gyapjú puha, könnyű és nem szúrós alternatívája. A gyapjúhoz képest kevésbé igényel karbantartást. Jól tartja a formáját, mosáskor nem megy össze, nem vonzza a molyokat és kevésbé bolyhosodik. Az akrilból készült kiegészítők és ruhák 30 °C-on moshatók mosógépben. Ne használj öblítőt, ne csavard ki a szövetet, és hagyd a levegőn megszáradni.

Etilén-vinil-acetát (EVA)

Az EVA elasztomer polimer, könnyű és rugalmas. Kiváló az ütésvédelme, nem repedezik, vízálló és ellenáll az UV-sugárzásnak. Tisztításkor használj puha szivacsot és kímélő tisztítószert, hogy a felületét nehogy megkarcold. Hagyd az etilén-vinil-acetát tokokat a levegőn megszáradni szobahőmérsékleten a hőforrásoktól távol tartva.

Polivinil-klorid (PVC)

A PVC az egyik legelterjedtebb műanyag. Remek bőrutánzat készíthető belőle. Kézitáskákhoz, hátizsákokhoz és pénztárcákhoz használják. A polivinil-kloridból készült kiegészítőket csak nedves törlőkendővel kell lemosni. Használhatsz tisztítószert vagy tiszta alkohol alapút is. Tisztítás után mosd le a felületet tiszta vízzel és szárítsd meg.

Újrahasznosított Vusik

Újabb esélyt adunk a már elhasználódott kézitáskáknak, hátizsákoknak és pénztárcáknak. A kopott vagy a használhatatlan Vusik az aprítóba kerülnek, ahol apró darabokra zúzzuk őket. Ezeket aztán a polisztirol golyócskákhoz adjuk babzsákjaink töltőanyagaként. Újrahasznosított formában további örömet szereznek, mondjuk az ovisoknak.

Polisztirol golyók

A polisztirol golyókat a Vusikból származó újrahasznosított anyaggal együtt használjuk babzsákjaink töltőanyagaként. A golyócskák könnyűk, hipoallergének és nagy a térfogatuk, amelyek a használat során idővel összenyomódnak. A babzsákokban a golyókat folyamatosan lehet pótolni.

Gumi

A gumi természetes vagy szintetikus gumiból készül. Mi, a Vuchnál, cipőtalpakhoz használjuk. Ugyanis könnyű, rugalmas és vízálló. Könnyen tisztítható szivaccsal a szódabikarbónából és vízből készült pasztával vagy a folyékony Cif súrolókrémmel.

Műanyag

A műanyagok általában szintetikus polimerek, amelyeknek szinte korlátlan a felhasználási lehetősége. Gyakran a természetes anyagok kedvezőbb alternatívái. Például helyettesíthetik a fát, a textilszálakat vagy a gumit. Könnyűk, mégis szilárdak és strapabírók. A kiegészítők műanyag részeit csak nedves törlőkendővel kell lemosni. Használhatsz tisztítószert vagy tiszta alkohol alapút is.

Fém

A fémet különböző ötvözetváltozataiban apró komponensek és szemüvegkeretek gyártásához használják. Általában ajánlatos kerülni az éles tárgyakkal való érintkezését, hogy elkerüld a felület megkarcolódását. A fém komponensek meleg szappanos vízzel tisztíthatók, és mikroszálas kendővel polírozhatók.

Fa

A fa egy gyönyörű természetes anyag. Megismételhetetlen textúrája minden egyes ékszert teljesen eredeti darabbá tesz. A fa ékszerek és kiegészítők tisztításához csak langyos vízre és tisztítószerre van szükséged. Használhatsz puha szivacsot vagy mikroszálas textíliát is. Ne használj vegyszeralapú oldószereket, és ne hagyd a fát sokáig vízben. A fa védelmére olajat vagy speciális viaszt használhatsz.

Zebrafa

A zebrafa egy kemény és strapabíró afrikai egzotikus fa. Sajátos textúrájában a világos és sötét csíkok váltakoznak. Megjelenése a zebramintára emlékeztet. A zebrafából készült kiegészítőket nedves törlőkendővel tisztítsd, majd szárítsd meg. Ne hagyd hosszú ideig a vízben ázni. A felületet természetes olajjal vagy speciális viasszal kezelheted.

Gördeszkafa

A gördeszkafa egy újrahasznosított használt gördeszka, ami juharfából készült. A fából készült ékszerek és kiegészítők könnyen lemoshatók folyóvíz alatt. Használj kímélő tisztítószert és puha szivacsot, hogy elkerüld a felület megkarcolását. Ne használj semmilyen oldószert a tisztításhoz. Ne hagyd a fát sokáig nedves körülmények között, mert berepedezhet és besötétedhet.

Bambusz

A bambuszfa nem nedvszívó, és nem bánja, ha hosszabb ideig nedves környezetben marad. Ezért a napszemüvegkeretek remek alapanyaga. Így még úszás közben sem kell levenned a szemedről. A bambusz kiegészítők könnyen moshatók folyó víz alatt, használhatsz kímélő tisztítószert és puha szivacsot is. Ne használj semmilyen oldószert a tisztításhoz.

Nemesacél

A nemesacél a ékszerek, órák és ékszeralkatrészek gyártásához népszerű anyagok közé tartozik. Ez egy olyan ötvözet, amely többféle fém keverékét tartalmazza, például nikkelt és krómot, amelyeket a gyártási folyamat során adnak hozzá a vashoz. Ennek köszönhetően az acél erős, fényes, rendkívül ellenálló a korróziónak és karcoknak. A nemesacél ékszerek és alkatrészek tisztításához vegyél egy puha rongyot és szappanos vizet. Az acélt mosás után szárítsd meg, majd polírozd meg egy mikroszálas ronggyal.

Cipzár

A cipzár fogai és a lakatok tisztítására használj szappanos vizet és egy puhaszőrű fogkefét. Soha ne használj benzint vagy vegyi oldószereket. Ha a cipzár akadozik, kend be a cipzárt a hosszán végig krémmel vagy növényi glicerinnel.

Kubikus cirkónia

A kubikus cirkóniát az ékszerekben ügyes gyémántutánzatként használják. Hasonló a fénytörése és a ragyogása. Első pillantásra meg sem tudod különböztetni. A cirkónia többféle színben készülhet. A cirkóniakristály tisztításához egyszerűen használj meleg szappanos vizet, majd polírozd ki egy mikroszálas törlőkendővel.

Ezüst 925/1000

A 925/1000-es fémjel a 92,5% tiszta ezüstből és 7,5% egyéb fém, általában rézből álló ötvözetet jelent. Minden Vuch ezüstékszer ilyen tisztaságú. Az ezüst magában egy nagyon puha fém, és más fémek hozzáadása erősebbé és tartósabbá teszi az ékszereket. Az ezüst ékszereket tartsd szárazon, ugyanis nedves környezetben hajlamos az oxidációra. Tisztítsd egy puha törlőkendővel vagy a speciális ezüstre való tisztítószerrel.

Cinkötvözet

A cinkötvözet ékszerkomponensekhez és óralapokhoz használatos. Tisztításához csak langyos vízre vagy nedves törlőkendőre van szükséged, oldószerek és alkohol nélkül. A fémet mikroszálas kendővel könnyen kifényesítheted.

Ásványgyöngyök

A természetes ásványkövek és féldrágakövek egyedisége csodálatraméltó. Minden kőnek más a textúrája, színe és csillogása, és nincs két egyforma darab. Az ásványgyöngyöket langyos folyóvíz alatt mosd le.

MESH

A MESH szövet kivitelének köszönhetően zokniszerű, testhez simuló illeszkedést biztosít. Könnyű, tartós és légáteresztő, ezért ideális anyag sportcipők gyártásához. A mesh cipőket kézzel tisztítsd puha kefével vagy ruhával. Használj enyhe szappant és langyos vizet. Ne mosd a cipőket mosógépben, hogy elkerüld a szövet szerkezetének károsodását.

Tisztítás után töltsd meg őket papírral, és hagyd őket szobahőmérsékleten természetes módon megszáradni. Soha ne szárítsd a mesh cipőket közvetlen napfényen vagy fűtőtesten. A cipők foltokkal és nedvességgel szembeni védelmére használhatsz vízlepergető spray-t, amely poliészter szövetekhez készült.

A TERMÉK TULAJDONSÁGA

A funkciók többet mondanak el a vásárolt termékekről.

Polarizált lencsék

A polarizált lencsék szűrője speciális, amely blokkolja a visszavert fényt, és megakadályozza a kellemetlen tükröződést. A polarizált napszemüveg lencséjén keresztül a fény csodásan éles, kontrasztos és színpompásabb. A lencséket vízzel és tisztítószerrel mosd le, öblítsd le és fényezd ki a speciális szemüvegtisztító kendővel.

UV-védelem CAT.3, UV 400

A Vuch napszemüveg garantáltan UV 400 szűrővel rendelkezik, amely megvédi szemedet az UV-B és UV-A sugarak ellen. A CAT.3 lencsetónus a fény 8–18%-át engedi át.

3 ATM vízállóság

A 3 ATM-ig terjedő vízállósággal ez az óra jól bírja a nedvességet és az alkalmi vízbe merítést. Például kézmosáskor és esőben. Nem szabad teljesen alámeríteni. A Vuch óra tisztításához fogj egy száraz mikroszálas polírozó kendőt.

Rugalmas FLEXI csuklópántok

A speciális rozsdamentes acél napszemüveg csuklópántok rugalmasan hajlékonyak. Ez lehetővé teszi, hogy a szárak biztonságosan oldalra nyújthatók legyenek, hogy a szemüveg kényelmesebben üljön.

RFID védelem

Az RFID blokkolóval ellátott pénztárcák megvédik az érintésmentes kártyákat a nem kívánt fizetéstől. Egy ilyen pénztárcában a számlád és az adataid teljesen biztonságban vannak.

VUCH TANÚSÍTVÁNY

Tanúsítványokkal is foglalkozunk, melyek segítik a lehető legjobb e-shop létrehozását, és hozzájárulnak annak elismeréséhez. Törekszünk arra, hogy vásárlóinknak kellemesebbé tegyük a vásárlást, és biztosítsuk, hogy az árut a lehető legkényelmesebben tudják visszaküldeni, cserélni vagy átvenni.

A Retino No-Problem Claims

A Retino No-Problem Claims tanúsítványa megjelöli azokat az e-shopokat, ahol gond nélkül vásárolhat. Ez a Retino által kiadott ügyfélszolgálati minőségi tanúsítvány. Mi is elismerjük ezt, hiszen ez a kényelmes visszaküldés és termékreklamáció eszköze, tehát valódi szakemberek vagyunk ezen a területen. A problémamentes reklamációról szóló tanúsítványt az az e-shop kapja meg, amely az elmúlt 3 hónapban 90%-nál magasabb értékelést kapott a vásárlóktól az áruk felszerelése, visszaküldése vagy reklamációja után.

BESZÁLLÍTÓINK TANÚSÍTVÁNYAI

Beszállítóinkat gondosan választjuk ki, így számíthatsz arra, hogy termékeink rangos, világszerte elismert BSCI és SEDEX tanúsítványokkal rendelkeznek. Ezek a tanúsítványok nem csupán bélyegzők, hanem jutalom azon gyártók számára, akik elkötelezettek az etikus fenntartható termelés, a biztonságos munkakörülmények és a tisztességes üzleti gyakorlat mellett.
SEDEX

A SEDEX egy globális szervezet, amely a beszállítók etikus adatait osztja meg. Elősegíti tagjai tevékenységét a beszállítói láncban, felelősségre vonja őket az etikus üzleti gyakorlatok és folyamatok tekintetében, és segíti a vevőket és a beszállítókat a társadalmi és környezeti kockázatokra vonatkozó adatok cseréjének jobb kezelésében. Biztosítja, hogy a vállalatoknál dolgozók munkakörülményei megfeleljenek a nemzetközi munkaügyi normáknak, emellett az egészséggel és a biztonsággal, valamint a környezetvédelmi és üzleti etikával is foglalkozik.

Amfori BSCI

Az Amfori BSCI egy minősítési rendszer a nyílt és fenntartható kereskedelemért. Célja az emberi társadalom jólétének növelése, a természeti erőforrások felelősségteljes felhasználása és a nyílt kereskedelem globális előmozdítása. A BSCI az Amfori BSCI magatartási kódex értékei és elvei alapján 13 területen végez auditokat: szociális menedzsment rendszer és kaszkádhatás, munkavállalók bevonása és védelme, egyesülési szabadság és kollektív tárgyalások, diszkriminációmentesség, tisztességes díjazás, korrekt munkaidő, munkahelyi egészségvédelem és biztonság, gyermekmunka tilalma, fiatal munkavállalók különleges védelme, bizonytalan foglalkoztatás tilalma, rabszolgamunka tilalma, környezetvédelem és etikus üzleti magatartás.

Ahhoz, hogy Vusijainkat az Európai Gazdasági Térségben kínálhassuk, CE tanúsítvánnyal is rendelkezniük kell.

A CE tanúsítvány

A CE tanúsítvány olyan termékeket jelöl, amelyek megfelelnek az Európai Unió jogszabályainak, így szabadon értékesíthetők az európai piacon. Ez a tanúsítvány bizonyítja, hogy minden termékünket megvizsgálták az Európai Gazdasági Térség piacán történő forgalomba hozatal előtt, és megfelelnek az uniós jogszabályi előírásoknak - biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi szempontból.

Válassza ki az országát